Plastics

Plastic Recycling Amsterdam focust zich op PMD-afval. In onze fabriek kunnen we dit afval innemen in losse stortvorm, balen of flakes om daarna de mix te sorteren naar plastic soorten.

De 4 belangrijkste resultaatstromen die Plastic Recycling Amsterdam op de markt zal brengen zijn:

  • HDPE (polyetheen)
  • PP (polypropeen)
  • PET (polyethylene terephthalate)
  • PS (polystyreen)

Plastic flakes

HDPE (polyetheen)

PE is wereldwijd de meest gebruikte plasticsoort en komt onder andere terug in plastic flesjes, bakjes en andere verpakkingen. Het materiaal is van nature lastig afbreekbaar en zwerft hierdoor vaak lang rond in het milieu.

PP (polypropeen)

PP is een wat hardere plasticsoort die onder meer wordt gebruikt in producten zoals magnetronbakjes en lunchboxen. Het materiaal is relatief veilig voor herhaaldelijk menselijk gebruik.

PET (polyethylene terephthalate)

PET is een plasticsoort die veel voorkomt in water- en drinkflessen en die relatief veilig is voor eenmalig menselijk gebruik. Naast de PET flessen zijn er ook veel PET bakjes. Direct hergebruik is echter onwenselijk omdat het plastic na verloop van tijd giftige stoffen zoals acetaldehyde lekt.

PS (polystyreen)

PS is een vorm van plastic die vaak terugkeert in wegwerpbekertjes (de harde vorm) en vleesverpakkingen (de zachte vorm). Ook ligt het aan de basis van materialen zoals piepschuim. PS staat bekend als zeer milieuonvriendelijke plasticsoort die onveilig is bij verhitting en die zich met traditionele verwerkingsmethoden lastig laat recyclen.

Waarom recycling door Plastic Recycling Amsterdam?

Plastic Recycling Amsterdam maakt voor het recyclen van plastic gebruik van Magnetische Dichtheid Scheiding. Deze techniek biedt voor de bovengenoemde plasticsoorten en afvalstromen grote voordelen. Zo is het uitvalspercentage fors lager dan de 40 procent die nu bij recycling gangbaar is en zijn de plastic deeltjes door een hogere puurheid beter herbruikbaar voor nieuwe producten.

Minder CO2 uitstoot
Het proces is kosten efficiënt
Hogere productzuiverheid van het gerecyclede plastic
Veel minder uitval (afval) dan de 40% in het huidige proces