Over ons

De ecologische voetafdruk van de mens stijgt alarmerend snel. Een belangrijk deel hiervan is de enorme hoeveelheid plastic afval die dagelijks in het milieu belandt. Slechts een klein percentage van al het plastic afval wordt op dit moment gerecycled tot een nieuw product. Hierdoor belandt de rest van dit plastic afval op een stortplaats, in de natuur of wordt het verbrand. De Europese Commissie heeft sinds 2018 richtlijnen om te zorgen dat tegen 2030 maar liefst 55% van het plastic afval wordt gerecycled.

Om dit te realiseren moet we ernaar streven dat de plastic afval mix gescheiden wordt naar pure grondstof voor
hoogwaardige nieuwe plastic producten.

Plastic Recycling Amsterdam biedt een innovatieve oplossing voor het recyclen van plastic afval. Een oplossing die beter is dan de nu gangbare alternatieven en plastic keten. In onze recyclingfabriek in Amsterdam maken we gebruik van Magnetische Dichtheid Scheiding (MDS): een speciale technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt.

Plastic afval wordt gewassen en fijngemalen tot kleinere deeltjes. Hiermee worden de verschillende plastic types van elkaar losgemaakt. De mix van verschillende plastic typen worden dan door onze MDS techniek in 1 processtap gescheiden naar tot wel 5 verschillende plastic soorten.
Deze soorten hebben een puurheid van tot wel >99%.

Dit eindresultaat komt qua kwaliteit dicht in de buurt van nieuw plastic en is hierdoor uitstekend herbruikbaar voor nieuwe producten.

Deze efficiënte recyclingmethode biedt daarnaast diverse andere grote voordelen. Zo liggen zowel CO2-uitstoot als de recyclingkosten van de hele plastic keten van afval tot grondstof behoorlijk lager dan bij traditionele recyclingprocessen. Ook blijft er nauwelijks een plastic afval restproduct over, daar waar bij gangbare methoden een aanzienlijk deel van het verwerkte plastic niet geschikt blijkt voor hergebruik.

Visie: Ons doel is circulariteit van polymeren te bereiken.

Missie: economische circulariteit creëren door met onze innovatieve technologieën gemengde kunststofstromen tot 99% zuivere polymeren te recyclen.

Neem contact op


Milieu Service Nederland

Milieu Service Nederland (MSN) organiseert het afvalmanagement voor klanten door heel Nederland. Het uitgangspunt daarbij is het bieden van een uitstekende dienstverlening, waarbij kostenbesparing, duurzaamheid en goede service voorop staan.

Dit wordt bereikt door ervoor te zorgen dat de verschillende afvalstromen die vrijkomen zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen en af te voeren.

Milieu Service Nederland is ervan overtuigd dat organisaties behoefte hebben aan één aanspreekpunt voor al hun afvalstromen. MSN is in staat om alle afvalstromen in te zamelen en organisaties juist en duidelijk te adviseren over de beste en milieuvriendelijkste manieren om hun afvalstromen in te zamelen en af te voeren.

Milieu Service Nederland streeft ernaar de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren bij de uitoefening van alle werkzaamheden.

Umincorp

Umincorp is in 2012 opgericht om zijn nieuwe, unieke en gepatenteerde scheidingstechnologie voor MDS te ontwikkelen en op de markt te brengen.

De MDS-technologie is ontwikkeld in de Resources and Recycling Group van de TU Delft. Vanaf het vroege idee in 2005 heeft de onderzoeksgroep met succes gewerkt aan hydrostatische magnetische scheiding.

De MDS-technologie is gebracht tot prestatieniveaus die verder gaan dan eerdere verwachtingen en werd in 2016 op grote schaal op de markt geïntroduceerd.

Umincorp, bezit patenten op de belangrijkste onderdelen van de MDS-technologie en streeft ernaar de MDS-technologie voor een breed scala aan toepassingen te ontwikkelen.

Umincorp heeft een continu R & D-programma om zijn processen voor fijne materiaalscheiding te optimaliseren.

Minder CO2 uitstoot
Het proces is kosten efficiënt
Hogere productzuiverheid van het gerecyclede plastic
Veel minder uitval (afval) dan de 40% in het huidige proces