Plastic in de haven, kom maar op!

21 juni 2019

Plastic in de haven, kom maar op!

Plastic in de haven, kom maar op!

Plastic afval is wereldwijd een groot probleem. In de haven van Amsterdam zijn we met Plastic Recycling Amsterdam, samen met partners Port of Amsterdam, Plastic Whale en Integrated Green Solutions, hard bezig om hier oplossingen voor te vinden. Door samen afval in te zamelen en te verwerken, maken we van plastic afval weer hoogwaardige nieuwe producten.

Plastic Whale is een bijzonder initiatief dat, met behulp van zo veel mogelijk vrijwilligers, afval opvist uit de Amsterdamse grachten. Al meer dan 25.000 mensen, bijvoorbeeld scholen en bedrijfsuitjes, hebben al varend op plastic gevist. Het opgeviste afval wordt opgeslagen in een loods van Port of Amsterdam en gesorteerd in plastics en restafval.

Van afval tot nieuw product
Het plastic afval gaat vervolgens naar onze nieuwe plastic recycling fabriek: Plastic Recycling Amsterdam. Plastic Recycling Amsterdam is een bijzonder innovatieve fabriek die gebruik maakt van Magnetische Dichtheid Scheiding. Hiermee scheiden wij de verschillende plastictypen uit het opgeviste afval, in 1 processtap tot wel 5 verschillende plasticsoorten met een puurheid van >99%. Een perfecte basis voor nieuwe producten!

Samen voor afvalvrije grachten
Plastic afvalstromen die niet te recyclen zijn, worden door Integrated Green Solutions omgezet in diesel voor schepen in de Amsterdamse haven. Op deze manier worden de grachten schoner én wordt het afval omgezet van vervuiling naar een waardevol nieuw product. Een perfect voorbeeld van hoe samenwerking en innovatie leiden tot mooie resultaten.

Bekijk in de film hoe het werkt!
Benieuwd hoe het hele proces in zijn werk gaat? Bekijk dan nu de film:

Nieuwsoverzicht
Minder CO2 uitstoot
Het proces is kosten efficiënt
Hogere productzuiverheid van het gerecyclede plastic
Veel minder uitval (afval) dan de 40% in het huidige proces