Brand bij Plastic Recycling Fabriek Amsterdam brandmeester zonder grote schade

05 juli 2019

Brand bij Plastic Recycling Fabriek Amsterdam brandmeester zonder grote schade

Brand bij Plastic Recycling Fabriek Amsterdam brandmeester zonder grote schade

Amsterdam – 5 juli 2019: De brand bij Plastic Recycling Fabriek in Amsterdam West is brandmeester, zo heeft de brandweer rond 14 uur gemeld. Rond 12 uur ontstond brand bij de Amsterdamse recyclingfabriek in aanbouw. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Ook de schade in de fabriek is beperkt gebleven.

In de fabriek was, ten tijde van het uitbreken van de brand, voornamelijk technisch personeel aanwezig om machines te installeren. De brand ontstond tijdens werkzaamheden. Omdat de fabriek nog in aanbouw is, was er slechts een zeer kleine hoeveelheid plastic afval aanwezig om mee te testen. De brand heeft deze geringe hoeveelheid niet bereikt. De achterstand in de bouw van de fabriek is minimaal, naar verwachting hooguit enkele weken.

PLASTIC RECYCLING AMSTERDAM
De opening van de plastic recyclingfabriek in Amsterdam staat gepland voor najaar 2019. De fabriek gaat plastic afval verwerken tot pure grondstof voor hoogwaardige nieuwe plastic producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Magnetische Dichtheid Scheiding (MDS): een technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt. Met onze MDS-techniek scheiden wij de mix van verschillende plastictypen in 1 processtap tot wel 5 verschillende plasticsoorten. Deze soorten hebben een puurheid van >99%. Dit eindresultaat komt dicht in de buurt van nieuw plastic en is uitstekend bruikbaar voor nieuwe producten.

Nieuwsoverzicht
Minder CO2 uitstoot
Het proces is kosten efficiënt
Hogere productzuiverheid van het gerecyclede plastic
Veel minder uitval (afval) dan de 40% in het huidige proces